I helgen fick jag fixat hakarna på mina gamla träfönster!

Mina gamla vackra träfönster med spröjs var utan hakar ganska länge, vilket har lett till att vi inte har kunnat stänga dem helt. Nu när sommaren verkligen har börjat göra sitt intåg fick jag dock energin att äntligen göra slag i saken. Det är inte svårt att sätta dit hakarna själv och bara några timmar efter jag satte igång var det gjort på alla fönster. Det känns väldigt skönt att på ett enkelt sätt kunna stänga mina fönster igen.

Fördelen med träfönster

Träfönster ger ett vackert och traditionellt utseende till huset och enligt mig går det inte att jämföra känslan av fina fönster i trä med sådana där moderna varianter som är tillverkade av metall eller pvc. Visst, fönster av trä kräver mer underhåll, men det tycker jag det är värt faktiskt. Speciellt om man har ett äldre hus, då är det absolut finast.

  • Montera fönsterhakarna enkelt med hjälp av skruvmaskin
  • Det går även att montera dem manuellt
  • Träfönster bör skötas om regelbundet

Det är mycket enkelt att själv montera dit fönsterhakarna och man behöver absolut inte haka av sina fönster för att lyckas. Se bara till att göra det på en torr och fin dag eftersom dina fönster måste stå öppna under tiden du monterar. Har du småbarn i familjen rekommenderar jag varmt att passa på och montera in barnlås samtidigt. Lycka till med ditt projekt.

4 Jun 2017