Till vår uteplats vill vi ha altandörr i gammal stil med spröjs

Altandörrar i äldre stil är så vackra med inglasade fönster och trä. Dessa dörrar ger en hemtrevlig känsla och är inte alls som de vanliga och ganska tråkiga dörrarna de flesta har. Spröjsade dörrar finns i olika utföranden, både med färgat och vanligt glas. De går att måttbeställa, finns som skjutdörrar men såklart även klassiska alternativt där jag fick välja om jag ville ha dörrar som jag öppnade inåt eller utåt. Ett stort plus är att de släpper in lite ljus i rummet som ger en behaglig känsla och ett hemtrevligt intryck.

Dubbel glädje med pardörrar

Vi valde pardörrar till vår uteplats. Det ger huset en sådan fin helhet. Jag personligen tycker att just dubbeldörrar ser mer gammaldags ut än enkeldörrar men det är en smaksak. Det finns givetvis enkeldörrar med spröjs som ger en gammal känsla. Det går ju inte att sätta upp dubbeldörrar hur som helt, särskilt inte om du bor i ett hyreshus. Fast vi har turen att bo så att det gick att sätta in de pardörrarna jag ville ha. Älskar den gamla looken som det ger huset och som passar så väl med den övriga stilen. Så har ni ett gammalt hus men med tråkiga altandörrar; byt ut dem!

  • Dekorativa både på in- och utsidan
  • Ger huset en ombonad och hemtrevlig känsla
  • Ger mycket ljusinsläpp

Det kan vara lite svårt att montera in pardörrar själva var något vi märkte. Dörrar är aningen svårare än fönster, särskilt när det inte suttit pardörrar där tidigare. Det måste bli exakt för att dörrarna ska kunna matcha varandra och det var inte det lättaste. Okej, jag erkänner, det slutade faktiskt med att vi tog hjälp en fackman för att få det bra. Jag gillar att inreda men tydligen har jag tummen mitt i handen när det gäller att installera altandörrar.

23 Sep 2017